روش ۱: به روزرسانی درایورها
همه نرم افزارها و درایورها، به ویژه درایورهای کارت گرافیک، سی پی یو و مادربرد را به روزرسانی کنید. همچنین از نصب بودن آخرین نسخه DirectX اطمینان حاصل کنید. با استفاده از Driver Booster سایر درایورها را هم به روزرسانی کنید.
به روزرسانی درایور کارت گرافیک برای اجرای بازی های کامپیوتری کاری ضروری است.
اگر کارت گرافیک شما از نوع NVIDIA است، به درایور Geforce Experience را دانلود کنید.
روش ۲: استفاده از Boost Mode و Game Booster
نرم افزارهایی مانند Driver Booster می توانند سطح عملکرد کامپیوتر را هنگام اجرای بازی ها به طرز چشم گیری ارتقاء بدهند. همچنین این نرم افزار دارای Game Mode است که برای سیستم های سطح پایین بسیار مناسب است. با استفاده از Boost Mode می توانید عملکرد کامپیوترتان را هنگام اجرای بازی ها بهبود بدهید و بیشترین میزان بهره وری از سیستم خود را تجربه کنید. این گزینه درایورها را به روزرسانی می کند و فضای خالی حافظه RAM سیستم های سطح پایین را افزایش می دهد.
این نرم افزارها همه سرویس های غیرضروری ویندوز را می بندند و منابع لازم برای اجرای بازی ها را در اختیار شما قرار می دهند. علاوه بر این قادرند تا حد زیادی قدرت پردازش سیستم شما را هم افزایش بدهند.
روش ۳: افزایش ظرفیت حافظه مجازی
برای دسترسی به میزان بیشتری حافظه، می توانید ظرفیت حافظه مجازی را به اندازه دو برابر حافظه RAM افزایش دهید. زمانی که ظرفیت کل حافظه RAM مورد استفاده قرار گرفته باشد، از حافظه مجازی استفاده می شود. پس هرقدر که ظرفیت حافظه مجازی بیشتر باشد، برای عملکرد سیستم بهتر است.
این setting درون تنظیمات سیستم شما پنهان شده است.
به مسیر Control Panel>System and Security بروید.
سپس به مسیر System>advanced system settings> بروید.
پس از آن Performance settings>
سپس Advanced>
و در نهایت به Virtual memory بروید.
بعد مقدار آن را به اندازه دو برابر ظرفیت واقعی حافظه RAM سیستم تنظیم کنید. اندازه RAM من ۸ گیگابایت است، بنابراین از رقم ۱۶۰۰۰ مگابایت (۱۶ گیگابایت) استفاده کرده ام.
می توانید از تصاویر بالا به عنوان مرجع استفاده کنید.
روش ۴: استفاده از حالت High-performance برای افزایش سرعت لپ تاپ
باتری لپ تاپ خود را در وضعیت High-performance قرار بدهید. در این حالت، باتری به صورت بهینه، در جهت عملکرد مناسب سیستم، مورد استفاده قرار می گیرد.
عموما باتری در حالت Balanced قرار دارد. وقتی سیستم را در حالت High-performance قرار می دهید، سطح عملکرد سیستم شما به میزان زیادی افزایش پیدا می کند. این کار برای اجرای بازی ها کاملا ضروری است.
ضمنا تنظیمات پنهان Power را هم به صورت زیر فعال کنید:
(ویندوز ۱۰) Power Management
- به مسیر Settings >System > Power & sleep > Additional Power Settings بروید
- بعد از باز کردن گزینه customise a power plan option، گزینه « Unhide Additional plans.» را انتخاب کنید.
- در صورتی که گزینه Ultimate Performance Mode را مشاهده نمی کنید، روش زیر را امتحان کنید:
- برنامه command prompt «cmd.exe» را در حالت Administrator اجرا کنید.
- در این برنامه فرمان زیر را کپی کنید و کلید Enter را فشار دهید:
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
با این کار حتما عملکرد سیستم شما بهبود پیدا خواهد کرد. توجه داشته باشید که اگر از لپ تاپ استفاده می کنید، باتری آن سریع تر خالی خواهد شد.
روش ۵: تمیز کردن کامپیوتر رومیزی و لپ تاپ برای افزایش جریان هوا
تمیز کردن سیستم می تواند عملکرد آن را به طور چشم گیری افزایش دهد. دلیل این امر جریان بهتر هوا و خنک کنندگی مناسب سیستم است. در این حالت سیستم می تواند بدون هرگونه محدودیتی کار کند و فن ها آن را به طور مطلوبی خنک خواهند کرد.
با این کار تجربه بازی کردن شما آسان و خوشایند می شود. راه های متعددی برای تمیز کردن سیستم وجود دارد. بسیاری از گیمرهای حرفه ای توصیه می کنند که سیستم ها هر شش ماه یک بار سرویس شوند.
روش ۶: استفاده از SSD برای اجرای بازی ها
درایوی که ویندوز بر روی آن نصب شده است را به هارد درایو SSD منتقل کنید. با اینکار سیستم سریع تر روشن می شود و سطح عملکرد به میزانی که برای بازی کردن مناسب باشد افزایش پیدا می کند. این کار مشخصا برای لپ تاپ ها مفید است.
با نصب کردن بازی ها بر روی درایو SSD، از آنجا کار خواندن و نوشتن اطلاعات بر روی درایو SSD بسیار سریع تر انجام می شود، بازی ها هم با سرعتی بسیار بالاتر اجراء خواهند شد.
روش ۷: قرار دادن تنظیمات ویندوز در حالت MAX Performance
تنظیمات مربوط به ویژگی های ظاهری ویندوز را در حال MAX Performance قرار بدهید. این تنظیمات به صورت پیش فرض در حالت maximum appearance قرار دارند. زمانی که آن را به Performance تغییر می دهید، کیفیت گرافیکی و ویژگی های ظاهری تا حدی افت می کنند، اما عملکرد سیستم تا حد زیادی بهبود پیدا می کند.
برای برخورداری از بالاترین سطح عملکرد سیستم این کار را پیش از شروع بازی انجام دهید.
به control panel بروید.
سپس وارد بخش System and security بشوید.
بعد به مسیر system>advanced system settings> بروید.
حالا به مسیر performance settings>advanced>visual effects> بروید و گزینهadjust for best performance را انتخاب کنید.
روش ۸: خاموش کردن سرویس های غیرضروری و ویجت ها
به قسمت تنظیمات ویندوز ۱۰ بروید و کلیه نرم افزار های پس زمینه را خاموش کنید.
آن دسته از قابلیت های ویندوز که علاقه ای به آنها ندارید، مانند Cortana، maps، location و سایر نرم افزارهای پس زمینه را غیرفعال کنید. نرم افزارهایی مانند CCleaner و i0bit uninstaller به شما در حذف نرم افزارهای پیش فرض ویندوز کمک می کنند. شما می توانید با حذف نرم افزارهایی مانند maps، mail و… فضای حافظه و سطح عملکرد سیستم خود را ارتقاء بدهید.
روش ۹: استفاده از نرم افزارهای پاک کننده
با استفاده از نرم افزار CCieaner می توانید با حذف تمام فایل های زائد موقتی و پاکسازی درایو C سطح عملکرد سیستم را به حداکثر برسانید. نرم افزارهای دست و پاگیر را از روی سیستم حذف کنید.
در صورت امکان درایو ویندوز خود را به روی یک هارد درایو SSD منتقل نمایید. هارد درایو SSD سرعت بسیار بالاتری دارد و به بهبود عملکرد سیستم شما در زمان اجرای بازی ها کمک می کند. شما می توانید از هارد درایو SSD با ظرفیت ۱۲۸ یا ۲۵۰ گیگابایت استفاده کنید که از سایر نمونه ها ارزان تر هستند.
روش ۱۰: استفاده از آنتی ویروس برای پاکسازی سیستم
با استفاده از نرم افزار آنتی ویروس، کامپیوتر خود را مرتبا بررسی کنید تا در صورت وجود ویروس ها و بدافزارهایی که سطح عملکرد سیستم را کاهش می دهند بتوانید آنها را حذف کنید.
ویروس ها، بدافزارها و استخراج کنندگان رمزارزها از دلایل اصلی کند شدن سیستم هستند. سیستم خود را با آنتی ویروسی مناسب مورد بررسی قرار دهید و همه ویروس ها را حذف کنید.
نکته: در هنگام اجرای بازی می توانید با غیرفعال کردن آنتی ویروس میزان عملکرد سیستم خودتان را ارتقاء بدهید.
روش ۱۱: Defragment کردن هارد درایو
به طور مرتب عملیات Defragment را بر روی هارد درایو خود اجراء کنید. ضمنا لپ تاپ و کامپیوتر رومیزی خود را تمیز نگه دارید تا از جمع شدن گرد و خاک بر روی فن ها و بُرد و کاهش سرعت سیستم جلوگیری شود.
اگر فن ها خنک کنندگی مناسبی داشته باشند، دمای سیستم پایین می آید و سیستم عملکردی با بهره وری مناسب خواهد داشت. پس باید سیستم را به خوبی تمیز نگه دارید.
ضمنا به خاطر داشته باشید که از Defragment کردن هارد درایو SSD خودداری کنید چرا که این کار باعث کاهش طول عمر آن می شود. اما درایوهای HDD معمولی بایستی Defragment بشوند.
روش ۱۲: حذف کردن نرم افزارها
نرم افزارها و سرویس هایی که دیگر از آنها استفاده نمی کنید را حذف کنید. حافظه کامپیوتر را برای اجرای بازی ها آزاد کنید. با حذف کلیه نرم افزارهای زائد، میزان بار پردازشی موجود بر روی کامپیوتر را کاهش دهید. هر قدر که تعداد نرم افزارهای موجود بر روی کامپیوتر کمتر باشد، بازی ها به صورت بهتری اجراء می شوند. به این ترتیب سطح عملکرد سیستم در اجرای بازی ها به حداکثر می رسد. با این کار حافظه و توان پردازش سیستم آزاد می شود و از آنها به طور مؤثری برای اجرای بازی ها بهره گرفته می شود.
روش ۱۳: نصب کردن DirectX و افزایش سرعت کامپیوتر
نصب کردن DirectX می تواند به طور چشم گیری سطح عملکرد لپ تاپ را ارتقاء بدهد. DirectX عبارت است از درایورهایی که برای بهینه سازی سیستم با هدف اجرای بازی ها نقشی کلیدی بر عهده دارند. با مجهز کردن کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ خود به آخرین نسخه DirectX می توانید سرعت سیستم را هنگام اجرای بازی ها افزایش بدهید.
از دستور dxdiag استفاده کنید.
نرم افزار DirectX از طریق وبسایت ویندوز به صورت رایگان در دسترس است.
می توانید برای دانلود DirectX استفاده کنید.
روش ۱۴: به روزرسانی ویندوز با هدف افزایش سرعت کامپیوتر شخصی
شاید باورش سخت باشد، اما به روزرسانی ویندوز واقعا باعث افزایش سطح عملکرد سیستم می شود. گاهی ویندوز واقعا به روزرسانی های مفیدی ارائه می کند. به ویژه به روزرسانی های مرتبط با درایورها که واقعا به افزایش سرعت و روان کار کردن سیستم کمک می کنند.
من منکر این قضیه نیستم که گاهی به روزرسانی های ویندوز چنان فاجعه آمیزند که حتی می توانند آدم را از خریدن کامپیوتر شخصی منصرف کنند؛ اما برخی از این به روزرسانی ها واقعا خوب هستند. پس سیستم خود را همیشه به روز نگه دارید.
روش ۱۵: ارتقاء حافظه RAM، کارت گرافیک و هارد درایو
اگر توانایی مالی لازم را داشته باشید، خریدن سخت افزارهای تازه بهترین راه برای ارتقاء سیستم خواهد بود.
استفاده از هارد درایو SSD سرعت عملکرد سیستم را بالا می برد. قیمت این نوع از هارد درایو به میزان زیادی کاهش پیدا کرده است و می تواند به شما در افزایش سرعت سیستم هنگام اجرای بازی ها کمک کند.
به هیچ طریقی نمی توان منکر این واقعیت شد که کارت گرافیک نقشی حیاتی در عملکرد سیستم برای اجرای بازی ها بر عهده دارد. کمی درباره اینکه کدام نوع از کارت گرافیک برای کامپیوتر شخصی شما مناسب است تحقیق کنید و آن را ارتقاء بدهید. برای اجرای بازی های کامپیوتری، همواره کارت های گرافیکی مانند Nvidia RTX و Navi را در نظر داشته باشید.
روش ۱۶: غیرفعال کردن سرویس های start-up برای افزایش سرعت لپ تاپ
به نرم افزار task manager بروید و با استفاده از privacy settings گزینه AutoStart up را برای همه نرم افزارها غیرفعال کنید. با اینکار می توانید ظرفیت ارزشمند حافظه RAM را ذخیره و سرعت راه اندازی را افزایش دهید.
نرم افزارها و سرویس های متعددی هستند که در پس زمینه اجراء می شوند و حافظه و توان پردازش سیستم را اشغال می کنند. با حذف کردن همه آنها می توانید عملکرد سیستم را به طرز چشم گیری بهبود بدهید.
از غیرفعال کردن درایورهای مرتبط با کارت گرافیک و سرویس های startup ضروری خودداری کنید.
روش ۱۷: قرار دادن سیستم در وضعیت Overclock
در صورت امکان CPU و کارت گرافیک سیستم را در حالت Overclock قرار بدهید. با این کار سطح عملکرد سیستم به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند. توجه کنید که اگر به نحوه انجام این کار تسلط نداشته باشید، انجام آن بدون ریسک نخواهد بود. ضمنا برخی از سیستم ها و کارت های گرافیک امکان قرار گرفتن در وضعیت Overclock را ندارند.
روش ۱۸: سرویس های غیرضروری ویندوز را متوقف کنید
همانطور که همه می دانیم، ویندوز سرویس های بسیار زیادی دارد که ضمن کاهش سطح عملکرد سیستم، حریم خصوصی ما را هم نقض می کنند. آنها فضای حافظه RAM را اشغال می کنند و باری اضافه به پردازنده تحمیل می کنند. این چیزی نیست که برای اجرای بازی های کامپیوتری مناسب باشد.
پس با استفاد از نرم افزار shutupwindows 10 همه قابلیت های غیرضروری را به صورت خودکار غیرفعال کنید. به این ترتیب با غیرفعال کردن برخی از سرویس های غیرلازم، سرعت کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ افزایش پیدا می کند.
بعد آن را در حالت Administrator اجراء کنید. این نرم افزار نیازی به نصب کردن ندارد. فقط آن را دانلود و اجراء کنید.
بر روی گزینه Actions کلیک کنید.
سپس با انتخاب گزینه apply all settings بالاترین میزان افزایش سطح عملکرد سیستم اتفاق می افتد. گزینه Recommended settings عملکرد را در حد متوسط بهبود می بخشد.
با استفاده از گزینه اول موارد زیر که با رنگ سبز دیده می شوند، اتفاق خواهند افتاد:
حال با راه اندازی مجدد (ری استارت کردن) سیستم می توانید از بالاترین سطح عملکرد سیستم خود لذت ببرید.
روش ۱۹: استفاده از اینترنت پرسرعت برای بازی های آنلاین
هنگام اجرای بازی های آنلاین به اینترنت پرسرعت همراه با پینگ پایین احتیاج دارید. تنها در این صورت است که هنگام انجام بازی های آنلاین با تأخیر (lag) مواجه نخواهید شد. به طور کلی تأخیر دشمن شماره یک گیمرهاست.
همواره از اینترنت پرسرعت استفاده کنید. استفاده از اتصال LAN نسبت به WiFi ارجحیت دارد. در حال حاضر خطوط فیبر نوری مناسب ترین گزینه برای اتصال به اینترنت پرسرعت هستند.
روش ۲۰: تنظیم دستی هر بازی با هدف دستیابی به بالاترین سطح عملکرد
در نهایت با انجام تغییرات دستی در تنظیمات هر بازی می توانید عملکرد سیستم را، بدون تخریب گرافیک بازی، افزایش بدهید. امکاناتی مانند anti-aliasing و texture filtering بخش زیادی از منابع سیستم را به خود اختصاص می دهند. با غیرفعال کردن آنها می توانید به حداکثر سطح عملکرد سیستم دست پیدا کنید.
با صرف کمی زمان و آزمایش کردن همه تنظیمات گوناگون گرافیکی، می توانید گزینه های ضروری و غیرضروری را شناسایی کنید. به «راهنمای بهینه سازی بازی» ما مراجعه کنید.
از اینکه این مقاله را خواندید سپاسگزاریم. امیدوارم همگی از آن لذت برده باشید. لطفا این مقاله را با دوستان گیمر خود و افرادی که سرعت سیستم آنان پایین است به اشتراک بگذارید تا آنها هم بتوانند با استفاده از این تنظیمات به بالاترین سطح عملکرد سیستم خود دست پیدا کنند.
روش ۲۱: ویروسی شدن سیستم را چک کنید
اگر کامپیوترتان ویروسی شده، ممکن است که سیستمتان آهسته کار کند. حتما نرم افزار آنتی ویروس را دانلود کنید و بر روی کامپیوترتان نصب کنید. با استفاده از نرم افزار آنتی ویروسی که بر روی کامپیوترتان نصب کرده اید، می توانید ویروس ها و مخرب های قوی را شناسایی کنید و با آن ها برخورد کنید. اسکن کردن فایل های کامپیوتریتان باعث می شود تا از آسیب جدی تر فایل هایتان به خاطر ویروس جلوگیری شود.